Här fungerar det bäst med krisppanna och grill, och resultatet blir till och med bättre än i konventionell ugn. Pajbottnen blir oerhört mör och fin och det blir fin färg på marängen.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och eventuellt vatten, arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i krisppannan och ställ den kallt minst 10 minuter.
- Fyllning:
Skiva rabarbern tunt och blanda den med socker och majsstärkelse.
Fördela rabarbern på degen. Kör på krispläge 10-11 min.
- Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Fördela den över den förgräddade pajen och strö över mandelspån. Kör ca 4 min på grill tills marängen fått fin färg.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar