Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj i mikrovågsugn

 
Skriv ut

Här fungerar det bäst med krisppanna och grill, och resultatet blir till och med bättre än i konventionell ugn. Pajbottnen blir oerhört mör och fin och det blir fin färg på marängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och eventuellt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i krisppannan och ställ den kallt minst 10 minuter.
  2. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med socker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på degen. Kör på krispläge 10-11 min.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Fördela den över den förgräddade pajen och strö över mandelspån. Kör ca 4 min på grill tills marängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.