Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk rabarberpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Att baka pajer kommer ursprungligen från England, men konsten att göra stora pajer med saftiga fyllningar har sedan utvecklats till fulländning i USA.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Dela smöret i bitar och arbeta in det i mjölet med hjälp av händerna eller en gaffel till en smulig massa.
  2. Tillsätt isvattnet droppvis och arbeta snabbt ihop till en slät deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila 30 minuter i kylen.
  3. Gör fyllningen. Blanda strösocker, farinsocker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål.
  4. Skölj, ansa och skala rabarberstjälkarna och skär i 1 cm stora bitar. Blanda rabarberbitarna med sockerblandningen och låt stå 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform, ca 28 cm diameter. Kavla ut 2/3 av pajdegen och klä formen med den. Tryck fast degen längs kanten på formen. Låt formen stå 15 minuter i kylen.
  6. Lägg rabarberblandningen i formen och klicka över smöret. Kavla ut resten av degen till ett lock. Lägg det över rabarberbitarna och nyp ihop degkanterna.
  7. Skär fyra kryssformade snitt mitt på pajen. Pensla pajen med vatten och strö över socker.
  8. Grädda pajen 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 40-45 minuter tills ytan har fått vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.