Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smulpajen: Blanda mjölet, havregrynen, sockret och saltet i en bunke.
  3. Skär smöret i bitar och lägg i bunken. Blanda till en smulig deg med händerna.
  4. Fyllningen: Skölj rabarbern och skala den med potatisskalare om den är grov. Skär i 2 cm bitar.
  5. Skala ingefäran och riv på fina sidan av rivjärnet.
  6. Smörj en rund form, omkring 24 cm i diameter (eller en lika stor fyrkantig) med smöret.
  7. Lägg i rabarberbitarna, sockret, potatismjölet, ingefäran och nötterna. Blanda runt ett par varv och bred ut i ett lager.
  8. Bred ut smuldegen ovanpå.
  9. Grädda 25 minuter mitt i ugnen. Kolla efter 20 så täcket inte blir bränt.
  10. Vaniljsåsen: Du kan servera med vaniljglass eller köpevaniljsås men hemkörd är godare: Häll grädden och mjölken i en kastrull (obs – aluminium kan missfärga såsen). Snitta vaniljstången på längden så att fröna tittar fram och lägg den i kastrullen. Sjud i 15 minuter.
  11. Ta kastrullen av plattan, fiska upp vaniljstången och i med socker, salt och äggulorna.
  12. Sjud försiktigt och vispa flitigt tills såsen tjocknar. Koka inte, då blir det klumpar av äggulorna. Ta av plattan och fortsätt vispa någon minut.
  13. Vispa grädden och blanda ner i såsen. Servera iskall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • azlan_lena 18 maj 2008

    Du får fullpott för kanongod paj ! jag har redan gjort repris på den så 10 guldstjärnor / Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.