Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med marängtäcke

 
Skriv ut

Ont om tid? Byt ut pajdegen mot färdigköpt smördeg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
  2. Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
  3. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
  4. Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
  6. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.