Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna smulpaj har kardemumma och rabarber i sig och det blir en supergod brytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 C
  2. Ansa rabarbern och skär den i 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i smorda eldfasta portionsformar.
  3. Blanda potatismjöl och socker. Fördela blandningen över rabarbern och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
  4. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
  5. Strö smuldegen över rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp, grädde eller vaniljglass till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zudette 22 juni 2009

    Jättegod! Fick full pott i betyg av mig och mina gäster! Det var super med lite kardemumma som dessutom gav en liten funderare hos de som åt, om vilken krydda det var??!!! - GOTT!

  • Sannastcc 30 maj 2012

    Ljuvligt god. Balansen mellan kardemumma, rabarber och mandelmassa passar som hand i handsken. Alla vill ha receptet :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.