Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lite "knäckig" rabarberpaj toppad med mandelspån.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap. Bred blandningen över rabarbern.
  4. Strö över mandelspånet och grädda pajen mitt i ugnen, ca 25 minuter.
  5. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • mariette44 23 maj 2009

    Pajen var enkel att göra, mycket god med knäckigt täcke. Hållbar, den är faktiskt lika god dagen efter både kall och ljummen.

  • mejran 25 maj 2009

    Hej! Jag gjorde din knäckiga rabarberpaj igår. Vi var 6 pers och den tog slut på nolltid. Alla ville ha receptet. Tack Mejran

  • marrew 10 juni 2009

    Den här jättegoda pajen kommer jag att göra igen. Trodde kanske att den skulle bli lite sur då det inte var något socker på rabarbern, men den var helt suverän. Kanonpaj. Hade både vaniljglass samt vaniljsås att välja på

  • Totta190 14 juni 2009

    Jättegod och lätt att göra. Jag hade inga mandelspån. Tog solrosfrön i stället och det var också jättegott. Den här kommer jag att göra fler gånger.

  • Claristar 14 maj 2010

    Helt underbart god paj. Den godaste rabarbepaj vi har ätit. Hade inte mandelspån utan tog hasselnötsspån i stället och det var jättegott. Helt klart ,värd en 5:a i betyg.

  • bullisarna 22 maj 2010

    Supergod paj! Kommer absolut att göra den fler gånger!

  • micron 13 januari 2011

    Jag ÄLSKAR det här receptet! En sån där paj man riktigt längtar efter och inte kan sluta tänka på!!!

  • asadara 1 maj 2011

    Super god och lättlagad, tack!!

  • ingbrittj 10 maj 2011

    Tack för en riktigt god paj. Lätt att göra och smakade riktigt gott, vad kan man mer begära. Jag tog lite mald kanel ovanpå rabarbern.

  • Lollo7 18 maj 2012

    Jag misslyckades totalt, blev inte knäckig för fem öre :-( nåt galet måste jag ha gjort så jag får ge receptet en chans till :-)

  • ros 18 maj 2012

    Lycka till!

  • anluk 6 juni 2012

    supergod, enkel att göra. Helt klart toppbetyg. Uteslöt dock mandelspånen och strödde lite kokos på istället.

  • lilas 30 september 2012

    Supergod paj, superenkel att göra!! Högst betyg från hela familjen!!

  • Glitterfia 1 juni 2013

    Tack för ett bra, väldigt enkelt och gott recept :) Den här pajen var verkligen jättegod och väldigt enkel att laga. Pajen blev lite "knäckig" när den svalnade. Glömde mandelspånen tyvärr. . . . dom tar jag på pajen nästa gång. Det blir säkert jättegott! För en nästa gång blir det!!

  • Catte77 2 juni 2013

    Väldigt god och enkelt att göra! Hela familjens nya favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.