Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj annorlunda!

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite annorlunda paj på en botten som påminner om sockerkaka och ett täcke som blir som en god kräm. Ingen vanlig paj med andra ord men supergod. Man kan använda bär eller annan frukt istället för rabarber men då behövs ingen sockerlag att koka i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära rabarbern i ca 1 cm tjocka bitar. Koka dom i sockerlag ( 1 l vatten + 1/2 dl socker ) ca 2 min. häll upp rabarbern i en sil och låt dom rinna av. Använder man bär eller annan frukt hoppa över detta moment.
  2. Vispa 1 ägg och socker poröst. Rör ner smält margarin, mjöl och bakpulver. Tryck ut smeten i en pajform ( den ska vara kladdig) Lägg den avrunna rabarbern ovanpå.
  3. Gör täcket : Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vanilsocker ock creme fraichen. Bred smeten över rabarbern. Grädda ca 40 min 175 grader Servera med vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.