Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med digestivekex

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gjorde ett pajskal med digestivekex istället för mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, krossa kexen, gärna i matberedaren, blanda ner kanel och smält smör. rör ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min i nedre delen av ugnen.
  2. Skala och skiva rabarber och äpple. Blanda ihop vatten och socker koka upp, häll i rabarber och äpple i vätskan. Rör om låt koka 1-2 min. Obs ska inte koka och bli kräm Blanda potatismjöl med lite vatten häll i rabarberröran, ta av värmen häll smeten i det färdiggräddade skalet. Eftergrädda allt i ugnen i ca 20 min. Känn efter om äpplena/rabarbern är klara. Sänk värmen på ugnen till 125 grader
  3. Vispa äggvitorna hårt till vitt skum, häll sedan i sockret lite i sänder och fortsätt vispa. Bred över pajen , grädda tills marängen känns torr ca 20 min Servera avsvalnad med vaniljkräm med vispgrädde i

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.