Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med kanelgräddfyllning

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En annorlunda och så krämig och god paj att det inte behövs någon sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåp 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vispa samman äggulor, grädde, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
  4. Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade pajskalet. Häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade kylda mördegen över pajen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter tills den fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.