Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med kolasås

 
Skriv ut

Recept från "Kokaihop".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka snabbt samman ingredienserna till smuldegen. Tryck ut ca 3/4 av degen i botten och en bit upp på kanten i en ugnssäker form. Den mindre degbiten läggs kylskåpskallt att vila. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och strö ut dem i pajskalet. Blanda samman socker och potatismjöl och strö sedan blandningen över rabarbern.
  3. Ta fram den kalla degen och smula den över pajen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 25 minuter.
  4. Kolasås: Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning och sjud tills den tjocknar något, ca 6 minuter. Ringla den nykokta kolasåsen över pajen och servera gärna tillsammans med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.