- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Enkel och så god, den bästa rabarberpaj jag ätit.
Jättegod även i glutenfri variant.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, havregryn, vanilj och smör till en deg, tryck ut i pajform (ca 24 cm) o låt vila i kylskåp 20 minuter.
- Förgrädda sedan ca 12 min i 200 grader.
- Smält rabarber och socker på medelvärme till en kompott. Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret och vispa ytterligare ca 5 min till fast maräng.
- Bred ut kompotten i pajskalet, bred eller spritsa maräng över. Grädda ca 15 min till fin färg.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättemumsig paj. Jag har gjort den med rabarber men även blåbär som blev jättegott.
Väldigt god paj som gjorde succé på kalaset. Inte alls tung och stabbig, utan lätt och fräsh! Full pott från mig!
Föll tyvärr inte oss i smaken, den så kallade marängen blev ju bara nåt segt uppepå inte frasigt som vi hade hoppats på.