Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med vaniljglass

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden." Jag vill upp, jag vill upp"sa rabarberknopp i barnramsan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör iordning en rund glasform med smör eller olja. Skölj och torka rabarberstälkarna.Skär dem i 1 cm bitar.
  2. Gör en deg av mjölet och smöret, som skivas ned med en osthyvel kylskåpskallt i mjölet i matberedaren, Efter någon minut tillsätts sockret och vanijsockret och sist det kalla vattnet.
  3. Ta upp degen och forma den till en boll och platta ut den med mjölad hand (doppa ned handen i mjölpåsen) också upp längs kanterna.
  4. Bred ut rabarbern över degen och strö kanel och socker över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera gärna med halvsmält glass till. Gammaldagsvanilj t.ex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.