Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpannacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En väldigt god dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Späd ut rabarbersaften med 3 delar vatten (1.5 dl). Koka grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt därefter 2 dl saft.... Vispa gelatinpulvret när gräddstommen svalnat (får inte vara kall).Viktigt att du tillsätter lite gelatin i taget, samtidigt som du vispar försiktigt, annars klumpar det sig (häll lite i taget). Fördela rabarberpannacottan i glas (1 dl per glas). Ställ pannacottan i kyl och låt det stå tills det stelnar
  2. Rabarbergelén: Säd ut den koncentrerade saften med 1 dl vatten. Sjud saftblandningen tillsammans med limesaften. Vispa i 10 g gelatinpulver i vätskan (vispa försiktigt). Droppa försiktigt i 2-3 droppar röd karamellfärg för att färgen ska bli lite rödare. När pannacottan stelnat lägger du på ett tunt täcke av rabarbergelén, ca 1-2 msk per glas. Garnera gärna med chokladfigur och ett blad mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.