Rabarberpannacotta

En väldigt god dessert

Rabarberpannacotta
Källa: google
Uppladdad av: ahugosson
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 dl grädde
½ dl strösocker
1/5 del av en vaniljstång
15 g gelatinpulver
2 dl utspädd rabarbersaft

Rabarbergelé:

1 dl saft, koncentrerad
1 dl vatten
1 tsk limesaft
10 g gelatinpulver

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
6570
Sparat:
140

Gör så här

Gör så här:
Späd ut rabarbersaften med 3 delar vatten (1.5 dl).
Koka grädde, socker och vaniljstång.
Tillsätt därefter 2 dl saft....
Vispa gelatinpulvret när gräddstommen svalnat (får inte vara kall).Viktigt att du tillsätter lite gelatin i taget, samtidigt som du vispar försiktigt, annars klumpar det sig (häll lite i taget).
Fördela rabarberpannacottan i glas (1 dl per glas).
Ställ pannacottan i kyl och låt det stå tills det stelnar

Rabarbergelén:
Säd ut den koncentrerade saften med 1 dl vatten.
Sjud saftblandningen tillsammans med limesaften.
Vispa i 10 g gelatinpulver i vätskan (vispa försiktigt).
Droppa försiktigt i 2-3 droppar röd karamellfärg för att färgen ska bli lite rödare.
När pannacottan stelnat lägger du på ett tunt täcke av rabarbergelén, ca 1-2 msk per glas.

Garnera gärna med chokladfigur och ett blad mynta.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av wifsta
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.