En frisk och lite syrlig pannacotta med smulor av drömmar.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skölj under tiden av rabarbern och strimla den fint.
Koka upp 2 dl vatten i en kastrull och rör ner sockret. Lägg ner rabarberstrimlorna och låt koka i 5 minuter under lock.
Lyft ur en 1/4- del av rabarbern och spara till garnering.
- Mixa hastigt rabarber, sockerlag och grädde i en matberedare eller mixer. Återför till kastrull och låt koka upp.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära.
- Häll upp blandningen i 4 koppar eller glas, och låt därefter stå kallt i ca 1 timme.
Garnera med den sparande rabarbern och smulade vaniljdrömmar strax före servering.
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar