Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpannacotta med drömsmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk och lite syrlig pannacotta med smulor av drömmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skölj under tiden av rabarbern och strimla den fint. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull och rör ner sockret. Lägg ner rabarberstrimlorna och låt koka i 5 minuter under lock. Lyft ur en 1/4- del av rabarbern och spara till garnering.
  2. Mixa hastigt rabarber, sockerlag och grädde i en matberedare eller mixer. Återför till kastrull och låt koka upp. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära.
  3. Häll upp blandningen i 4 koppar eller glas, och låt därefter stå kallt i ca 1 timme. Garnera med den sparande rabarbern och smulade vaniljdrömmar strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.