Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpannacotta med soppa och kompott

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Läskande god pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde. Värm och rör om tills bladen smält. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt. Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar. Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar. Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning. Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna. Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna. Servera pannacottan med soppan runt om. Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.