Instruktioner
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter.
Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde.
Värm och rör om tills bladen smält.
Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt.
Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster.
Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar.
Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar.
Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning.
Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna.
Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna.
Servera pannacottan med soppan runt om.
Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.