Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrutor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Spännande kombination med rabarber o färsk ingefära

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smör och ingefära. Blanda ner mandelmassan och 2/3 av rabarbern. Häll smeten i en bakform,ca 20x25 cm,med bakpapper och strö över resten av rabarberbitarna.Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Täck ev kakan om den får för mycket färg.När kakan svalnat,pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.