Rabarberns syrliga smak bryter fint mot marängens sötma. Även god med andra lite syrliga bär som tex vinbär eller syrliga äpplen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma den.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och sikta ner i äggvispet. Rör, vispa ej!
- Häll smeten i långpannan och fördela rabarbern ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Vispa under tiden marängen till toppingen.
- Vispa äggvitorna styva, tillsätt sockret och vispa tills massan är glansig.
- Bred den över kakan och strö mandelspånen över.
- Grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills marängen fått lite färg.
- Låt svalna.
- Skär i generösa bitar och servera!
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan! Dina rabarberrutor verkar väldigt "smarriga"! Kommer snart att göra dem när jag har fått litet mer rabarber i trädgårdslandet! Tack för receptet! // Algot
Detta är supergott!!!
Detta var jättegott, har precis givit receptet till en väninna som tyckte de var supergoda!
Jättegoda! Stor succé gjorde kakorna hos oss!
Gav detta receptet och rabarber till min mormor som älskar att baka.....Resultatet blev kanon, vi alla åt och njöt av den idag.....Mormor hälsar och tackar för ett mkt bra recept som hon definitivt kommer att baka igen....Givetvis får den högsta betyg/Kramar från mig och familjen
Bakade dessa idag - och de var väldigt goda! Nu är de flesta i frysen inför helgens kalas så jag hoppas de går bra att frysa :-)
Jättegoda och enkla att göra. Men nästa gång ska jag ha i ännu mer Rabarber =)
Rutorna är jättegoda! Spännande med kardemumman till rabarber och maräng. Jag tänker snart prova den med syrliga äpplen i. Högsta betyg från mig!
Underbart goda! Från nu familjens nya favorit. Att blanda både det syrliga o söta gjorde susen!