Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrutor med marängtopp

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Rabarberns syrliga smak bryter fint mot marängens sötma. Även god med andra lite syrliga bär som tex vinbär eller syrliga äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma den.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och sikta ner i äggvispet. Rör, vispa ej!
  4. Häll smeten i långpannan och fördela rabarbern ovanpå.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  6. Vispa under tiden marängen till toppingen.
  7. Vispa äggvitorna styva, tillsätt sockret och vispa tills massan är glansig.
  8. Bred den över kakan och strö mandelspånen över.
  9. Grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills marängen fått lite färg.
  10. Låt svalna.
  11. Skär i generösa bitar och servera!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Algot 23 maj 2009

    Hejsan! Dina rabarberrutor verkar väldigt "smarriga"! Kommer snart att göra dem när jag har fått litet mer rabarber i trädgårdslandet! Tack för receptet! // Algot

  • kattorna 1 juni 2009

    Detta är supergott!!!

  • smulot 6 juni 2009

    Detta var jättegott, har precis givit receptet till en väninna som tyckte de var supergoda!

  • helenakursula 7 juni 2009

    Jättegoda! Stor succé gjorde kakorna hos oss!

  • guardianlinda 27 juni 2009

    Gav detta receptet och rabarber till min mormor som älskar att baka.....Resultatet blev kanon, vi alla åt och njöt av den idag.....Mormor hälsar och tackar för ett mkt bra recept som hon definitivt kommer att baka igen....Givetvis får den högsta betyg/Kramar från mig och familjen

  • zotiz 7 juli 2009

    Bakade dessa idag - och de var väldigt goda! Nu är de flesta i frysen inför helgens kalas så jag hoppas de går bra att frysa :-)

  • milea 11 juni 2010

    Jättegoda och enkla att göra. Men nästa gång ska jag ha i ännu mer Rabarber =)

  • gunilla65 2 juli 2011

    Rutorna är jättegoda! Spännande med kardemumman till rabarber och maräng. Jag tänker snart prova den med syrliga äpplen i. Högsta betyg från mig!

  • Mclo 2 september 2011

    Underbart goda! Från nu familjens nya favorit. Att blanda både det syrliga o söta gjorde susen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.