Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersaft

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Leilas recept på rabarbersaft

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Ingela62 19 maj 2009

    Ska man koka upp rabarberna med vattnet ???

  • InHeaven 19 maj 2009

    ser att just ordet koka fallit bort. ja det ska kokas ihop i 15 min

  • bsmulan 19 maj 2009

    Den blev supergod:) Rättså enkel att göra en av favoriterna kommer göra den fler gånger. Tack kram Malin

  • emaxen 30 maj 2009

    Har nu kokat denna rabarbersaft,väldigt lätt att göra och blev väldigt god. Sparat receptet så detta kommer jag göra fler gånger.

  • FAE 31 maj 2009

    Kokade en dubbel sats av saften idag. Blev himla gott, lite nostalgitripp till barndomen ;) Toppenrecept. Tack!

  • Ypsilon 6 juli 2009

    Verkligen jättegod saft! Min sambo, som inte gillar rabarber, tyckte saften var vääldigt god! Jag hade ingen citron hemma så jag tog 1 msk citronsaft från en sån där plastflaska som ser ut som en citron, ska prova ha i lite mer nästa gång. Tack för ett så enkelt recept!!

  • PernillaFagerlind 13 juli 2009

    Jättegod :-)

  • carnis 6 augusti 2009

    Den var god, hela familjen vill ha mer!

  • Claristar 1 juni 2010

    Den var jättegod. Jag ska göra en sats saft till idag och ge bort i present.

  • majaravhed 12 juni 2010

    kanonbra recept!!! det blev en hit på jobbet och på stickcafet!! de har blivit massproduktion på den nu!

  • moola 19 juni 2010

    Fantastisk god saft! Den ska jag göra fler ggr. Full pott får receptet av mig :-)

  • kekke46 16 juli 2010

    Den här verkar enkel och lätt att göra ska testa den. Tack för receptet

  • jalapeno82 15 augusti 2010

    Hur länge står sig saften om man INTE fryser in den? Tänkte ha den nere i källaren, i matkällaren. Svalt o mörkt iaf. Och kan man göra denna saft på frysta rabarber tror du? Tack på förhand /Linda

  • perssons5 11 september 2010

    Jätteenkel att göra och blev en läskande och god saft

  • bobbora 5 maj 2011

    Jättegod rabarbersaft tyckte mina tre döttrar! Tack för receptet!

  • petrissa 11 maj 2011

    Det här receptet är kanon! Blir supergod saft!

  • Bullmorsan 15 maj 2011

    Enkel att göra o jättegod!

  • 7663ga 24 maj 2012

    Behåller man skalet på rabarbern?

  • bines_bines 24 maj 2012

    hur lång hållbarhet är det på den?går den att frysa in?

  • tranben 19 september 2012

    Väldigt enkel och mycket god! Full pott

  • IdaKonig 20 maj 2014

    Väldigt enkel o mycket god saft! :)

  • b58ibbi 26 juni 2014

    Det står att det ska bli 3 liter. Är det möjligt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.