En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ om du inte har glassmaskin hemma.
Instruktioner
- Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk.
- Ta bort från plattan och låt svalna.
- Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
- Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
- Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 timmar.
- Ta ut semifreddon och låt stå i kylen 1 timme innan servering.
Publicerat den
13 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar