Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersoppa med hasselnötskrisp

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frisk och vacker soppa på vårens färska rabarber. Servera med knäckigt hasselnötskrisp och grädde. 396 kalorier per portion 22 g fett 4 g protein 44 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i bitar, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, vaniljstång- och frön, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 5-10 minuter, tills rabarbern är mjuk.
  2. Grovhacka hasselnötterna, blanda dem med havregrynen. Smält smöret i en panna. Tillsätt nötter och havregryn och stek 3 minuter på medelvärme. Tillsätt honung och stek under omrörning tills blandningen är gyllenbrun. Häll upp krispet på bakplåtspapper och låt kallna.
  3. Vispa grädden. Servera soppan med krisp och en klick vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.