Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersoppa med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordgubbar och rabarber - en av sommarens riktiga höjdarkombinationer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i tunna skivor.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten, de urskrapade vaniljfröna och sockret. Koka 5–10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Ta av kastrullen och rör ner redningen. Koka upp under omrörning och ta av när första bubblan syns.
  4. Skär jordgubbarna i bitar och lägg dem i soppan. Låt kallna.
  5. Servera rumstempererad eller kylskåpskall i glas eller djupa tallrikar. Bjud mandelskorpor eller biskvier till. En kula glass är också gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.