Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersoppa under marängtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

196 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Blanda rabarber, vatten, kanelstång och socker i en kastrull (rostfri). Låt koka till rabarbern är mjuk.
  2. Blanda potatismjöl och vatten i en redningsbägare. Tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du rör. Låt soppan få ett uppkok.
  3. Ställ soppan åt sidan så att den svalnar. Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  4. Häll upp rabarbersoppan i 4 tjocka glas. Toppa med marängsmet. Gratinera i ugnen till marängen fått färg. ca 3-4 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.