Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertårta med jordgubbar

 
Skriv ut

God sommartårta

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugn på 250 grader och 200 grader Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Rör i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna ca 25x40 cm, med bakpapper. Grädda mitt av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna. Smält rabarber: Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda socker och potatismjöl. strö över rabarberna. Täck formen med aluminiumfolie. Låt smälta i ugnen. 25-30 minuter. Låt svalna. Garnering: Bred ut rabarberbitarna på kakbotten. Skiva jordgubbar och lägg dem ovanpå, spara några fina bär att lägga överst. Täck tårtan med vispad grädde. Halvera de sparade jordgubbarna och lägg på. Lägg på marängerna strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.