Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertårta med vaniljkräm och jordgubbar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rabarberkaka med vaniljkräm - som tårta! Rabarber och jordgubbar är en perfekt kombination, där vaniljkrämen bryter fint. Allt det goda i en bit helt enkelt! Vill du göra det enkelt så använd färdigköpt, hårt vispad, vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa rumsvarmt smör med socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mandelmassan och mjölet som blandats med bakpulver.
  3. Häll smeten i formen. Blanda rabarber och potatismjöl och fördela över smeten. Tryck ner rabarbern lite. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
  4. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp matlagningsgrädde och vaniljfrön. Rör ihop äggula, socker och mjöl med lite av vaniljgrädden. Häll redningen i kastrullen. Sjud på svag värme under omrörning tills såsen tjocknat. Låt kallna.
  5. Vispa grädden och vänd ner i vaniljsåsen. Bred krämen över kakan och garnera rikligt med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.