Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertarte med vispgrädde

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tarten kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pajdeg: Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop tills en degboll bildas. Svep in degen i plast. Låt vila kallt i 30 min. Kavla ut degen. Lägg degen i en rund form med löstag bar kant, 24 cm i diameter, eller i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min
  3. Fyllning: Skölj och skär rabarberna i bitar. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajen. Strö över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min. Servera med lättvispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.