Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Radiokaka med mariekex

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Recept på radiokaka med mariekex. Kanske den snyggaste kaka som någonsin bakats, en riktig sjuttitalare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält ihop kokosfett och blockchoklad under omrörning på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Klä en avlång form, ca 1,5 liter, med bakplåts- eller smörgåspapper. Häll 1 cm chokladsmet i botten och täck med kex, varva därefter chokladsmet och kex i ca 5 lager.
  2. Kyl kakan så att den stelnar, i frys om du har bråttom, eller i kylen över natten. Ta kakan ur formen och skär kakan i tunna skivor vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bodenskan 11 december 2009

    Denna kaka fick vi alltid hos en Moster varje jul jättegod

  • Andersjons 23 januari 2010

    min barndoms jular och som ge bort present, vilken nostalgitripp

  • gospis 18 december 2011

    Detta recept fick jag av mormor på 60-talet.Kakan är ett måste idag på julbordet för mina barn och barnbarn.Smakar bra till kaffet. Skrivet av gospis 2011-12-18

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.