Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och chiligryta med raita

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grytan går både lätt och snabbt att tillreda. Använd tigerräkor, som är större och saftigare om ni vill göra den lite festligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Raita: Skär gurkan och moroten i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint. Blanda allt med yoghurten och smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Strö hackad koriander over och blanda väl. Låt stå i kylen 1 timme före servering.
  2. Räk- och chiligryta: Skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, ingefära och pepparfrukterna på låg värme några minuter. Tillsätt kryddorna och currypastan och rör någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt & peppar. Krydda ev. mer om du önskar.
  3. Garnera med färsk hackad koriander.
  4. Serveras med Raita.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • majamia 24 januari 2009

    Gott men det blev väldigt starkt. Hade nog fått tag på riktigt het chili. Följde receptet men fick spä ut med 5 dl creme fraich och lite majsena för att det skulle gå att äta, så var lite försiktig med chilin, vi älskar ändå stark mat. Raitan var underbar och mild och så hade vi lite pasta till.

  • zudette 6 mars 2009

    En femma måste jag ge denna rätt som jag själv hade lagt in om inte styvan hunnit före!!!! Vi hade bara en chilifrukt i och för våra smaklökar blev den perfekt! Hade inget behov av någon extra tillsättning av crème fraiche eller grädde! Vi hade just tigerräkor i då det var det enda vi hade hemma, men jag var nog lite snål med dem! Ta så mycket räkor som receptet säger och kanske några räkor till, så blir den super!

  • Moline 30 augusti 2009

    Underbar räkgryta, härliga smaker. Vi tog tigerräkor vilket blev mycket gott. Raitan passar perfekt till. Har även gjort den med indisk gul (torr) curry. Det blev en lite annan smak med faktiskt lika gott!

  • Ironman 15 oktober 2010

    Det här var fantastiskt gott!!! Fräscha smaker, koriandern lyfter verkligen rätten! Starkt och gott!!! Åt den bara med gott bröd till. Räkgrytan borde vara klockren att käka med Tagliatelle! Det provar vi nästa gång...

  • lill-lindqvist 16 november 2010

    Mums !

  • Talltitan 28 oktober 2011

    Det är ett läckert recept. Men, rekommendera inte jätteräkor, snälla. Odlingar av jätteräkor är jättedåliga för miljön. De ödelägger och förgiftar stora värdefulla områden. Och visst går det går bra med vanliga räkor! Eller hur? I handeln finns det "miljömärkta" jätteräkor men det har visat sig att inte ens de håller måttet. Så tag vanliga räkor i stället.

  • isab1l 17 april 2015

    Detta var otroligt gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.