Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och krabbgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här ljuvliga smakrika skaldjursgratängerna passar perfekt till förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer cirka 2 dl med margarin. Vispa samman färskost, crème fraiche, ägg och hälften av parmesanosten till en jämn kräm.
  2. Rör ner hälften av gräslöken, krabbköttet, räkorna och hälften av ströbrödet och blanda väl. Portionera upp blandningen i portionsformarna.
  3. Blanda resten av parmesanosten, gräslöken och ströbrödet med margarinet i en skål. Portionera upp blandningen ovanpå krabbkrämen i formarna.
  4. Ugnsbaka cirka 20 minuter tills gyllene och krispiga på toppen. Servera med rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.