Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och laxbakelse

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En entrébakelse med sting

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag ut tre runda skivor bröd med mått (ca 7 cm i diameter) av varje landgångsbröd eller formbröd.
  2. Blanda samman mango, limesaft, honung, chili, räkor, mjukost och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred blandningen på 8 skivor bröd och lägg samman dem två och två, lager på lager. Toppa med resterande brödskivor.
  4. Rör philadelphiaosten mjuk och bred den över och runt om bakelserna. Dekorera kanterna med ruccolasallat.
  5. Gör en ros av varje skiva lax och sätt den på toppen. Dekorera med citronskiva och dill.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • flabban 1 januari 2009

    Serverade denna skapelse på nyårsaftonen. En given succe'. Tack för ett bra recept.

  • Pirkko 14 maj 2010

    Jättegod entrébakelse!!! En klar 5:a !!!

  • betweenthelines 25 april 2011

    har gjort denna flera gånger nu, väldigt god är den! och jag gillar inte ens lax och räkor :) (laxen går ju att ta av). mangon gjorde verkligen det lilla extra för att den skulle bli perfekt. lägger nog upp en bild senare :) klar femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.