Nordiska smaker möter japansk wasabi i denna goda smörgåstårta.
Instruktioner
- Skink- och räkfyllning:
Skala och hacka äggen grovt och skär skinkan i små tärningar. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda ägg, skinka, räkor, riven västerbottensost, gräddfil, salt och peppar i en bunke.
- Lax- och wasabiröra:
Skär laxen i små bitar och blanda den med wasabipasta, olja, finhackad dill och sojabönor i en skål.
- Kantskär brödskivorna. Lägg dem kant i kant och skär dem så att det blir fyra stora rundlar som mäter 25 cm i diameter. Använd gärna en tallrik som mall.
- Lägg en rundel av bröd på en bricka. Täck med hälften av skink- och räkfyllningen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på lax- och wasabiröran. Täck med ett lager bröd och bred på resten av skink- och räkfyllningen. Avsluta med ett lager brödskivor.
- Garnering:
Blanda citronskal och gräddfil i en skål och bred det ovanpå och runtom smörgåstårtan. Skala räkorna till garneringen. Garnera med gravad lax längs med sidorna och räkorna ovanpå.
- Skär bort det grova på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och förväll dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt den svalna något.
- Fördela sparris och sojabönor ovanpå smörgåstårtan. Skär citronen i halva skivor och lägg dem ovanpå.
Publicerat den
8 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar