- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Detta är en smaskig räk- och gravad laxröra.
Instruktioner
- Skär den gravade laxen i smala bitar.
Hacka purjolöken (jag rekommenderar ungefär ½ purjolök). Skär de kokta äggen i små bitar.
Skär osten i små kuber (välj själv hur mycket ost du önskar ha i din röra). Hacka dillen.
- Blanda crème fraiche och majonnäs, och lägg därefter i de hackade och skurna ingredienserna samt räkorna.
- Gör gärna denna röran dagen innan du ska servera den, eftersom den hinner "gotta" till sig över natten.
- Servera denna röra till buffé/julbord, bakad potatis, pasta, baguette, toast Skagen etc.
- Lycka till!
Publicerat den
3 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde misstaget att ta kallrökt lax i stället för gravad. Laxen dominerade smaken för mycket, borde ha tagit gravad eller kanske varmrökt. Bortsett från denna malör så blev röran god. Vi åt den som förrätt på en skiva LCHF-bröd. Detta är för övrigt ett utmärkt LCHF-recept.