Bjud på denna exotiska och ovanligt dekorerande sallad och dina gäster kommer att bli imponerade.
Instruktioner
- Rör ihop ägg, soja och olja till äggtrådarna, men vispa inte. Häll massan i en liten spritspåse, spritsa en spiral i en teflonpanna, och spritsa sedan fyra, fem linjer på tvären. Låt äggtråden stelna på svag värme, ta upp den. Gör likadana nät på samma sätt, lägg dem åt sidan.
- Skala vitlöken till salladen och hacka smått. Ansa salladslöken, skölj och skär i ringar på snedden. Ansa rucolan, skölj och skaka av vattnet, ta bort grövre stjälkar. Rosta mandelspånen utan fett i en teflonpanna.
- Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem med papper. hetta upp olja i en stekpanna, stek räkorna på medelvärme i 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar. Låt vitlöken och salladslöken bryna med helt kort. Häll över i en skål.
- Skala papayan, halvera den på längden, kärna ur och skär i 1 cm stora tärningar. Häll ner alla såsingredienserna i en hög bägare, mosa dem med en stavmixer. Blanda papayatärningarna med rucola, mandlar och basilika, rör ihop väl med hälften av salladssåsen.
- Blanda papayasalladen med räkorna. Lägg upp salladen på assietter, droppa över resten av salladssåsen, servera garnerat med äggtrådar.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar