Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och papayasallad med äggtrådar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på denna exotiska och ovanligt dekorerande sallad och dina gäster kommer att bli imponerade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, soja och olja till äggtrådarna, men vispa inte. Häll massan i en liten spritspåse, spritsa en spiral i en teflonpanna, och spritsa sedan fyra, fem linjer på tvären. Låt äggtråden stelna på svag värme, ta upp den. Gör likadana nät på samma sätt, lägg dem åt sidan.
  2. Skala vitlöken till salladen och hacka smått. Ansa salladslöken, skölj och skär i ringar på snedden. Ansa rucolan, skölj och skaka av vattnet, ta bort grövre stjälkar. Rosta mandelspånen utan fett i en teflonpanna.
  3. Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem med papper. hetta upp olja i en stekpanna, stek räkorna på medelvärme i 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar. Låt vitlöken och salladslöken bryna med helt kort. Häll över i en skål.
  4. Skala papayan, halvera den på längden, kärna ur och skär i 1 cm stora tärningar. Häll ner alla såsingredienserna i en hög bägare, mosa dem med en stavmixer. Blanda papayatärningarna med rucola, mandlar och basilika, rör ihop väl med hälften av salladssåsen.
  5. Blanda papayasalladen med räkorna. Lägg upp salladen på assietter, droppa över resten av salladssåsen, servera garnerat med äggtrådar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.