Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkbakelser med smördeg

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gott till en kopp te eller kallt glas öl en fredagskväll, eller varför inte ha dessa bakelser på buffébordet? De gröna ärterna kan bytas ut mot sparris i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt varje rundel med lite överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt rundlarna kallna.
  3. Skala räkorna. Tina ärterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman allt med majonnäs och curry. Smaka av och salta om det behövs.
  4. Skär av ett lock på rundlarna och fyll dem med räkröran. Lägg tillbaka locket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.