Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkbruschetta med havtornsvinägrett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera räkbruschettan som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  3. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriander och persilja. Blanda räkorna med grönsaker, örter och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla brödet med olivolja. Skala och finhacka vitlöken. strö den över brödet. Rosta brödskivorna i ugnen på 180° ca 5 min per sida.
  5. Blanda ingrediensena till havtornsvinägretten.
  6. Fördela räksalladen på bruschettan och ringla vinägretten över strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaobergelg 10 september 2011

    Helt i min smak. Blev en ny "havtornsfavorit" i familjen :) Vinägretten har sedan används med glädje i både sallader och på avocados.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.