Räkfyllt franskbröd

En mycket god rätt, perfekt till fredagsmyset!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Räkfyllt franskbröd
Källa: Birgitta Regander
Uppladdad av: birran6
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 stort franskbröd
1 dl bordsmargarin
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja

Fyllning:
200 g räkor
200 g kallrökt lax
1 röd lök
1 liten purjolök
1 knippa dill
3 kokta ägg
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 krm cayennepeppar
2 msk chilisås
Ostskivor

Garnering:
100 g räkor
Dill
Citronskivor

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
6018
Sparat:
375

Gör så här

Finhacka rödlök och purjolök. Hacka de kokta äggen och laxen. Rör ihop gräddfil, majonnäs, cayennepeppar och chilisås. Blanda i räkor, lax, lök, purjolök, ägg och finklippt dill. Skär av ett lock från franskbrödet och gröp ur innehållet. Det ska bara vara ytterkanterna och botten kvar.
Blanda bordsmargarin, pressad vitlök och persiljan. Bred ut inne i brödet. Lägg i fyllningen och lägg ostskivor över. Gratinera i 225* ca 20 minuter.
Servera med sallad och en god dressing. Kan med fördel även ätas kall och kan förberedas på morgonen.

LIKNANDE RECEPT

Franskbröd recept
av anluk
över 2 månader
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
av mili
över 2 månader
av mili
över 2 månader
av matnytt
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.