Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räklåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott till buffè bordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i 7 min så att de blir hårdkokta.Låt dem svalna. Skiva äggen och lägg i en eldfast form. Strö över rikligt med dill. Gör en stuvning till räkorna. Häll stuvningen med räkorna över ägg och dillen. Skär långfranskan i tärningar som läggs över ägg och räkstuvningen. Smält smöret och droppa det över brödtärningarna. Gratinera i ugn 250 grader tlls brödtäningarna blir rostade.
  2. Brödet kan även rostas i stekpannan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 23 november 2010

    Jätteenkelt och jättegott! Fast jag klyftar äggen och har inget smält smör över brödkrutongerna. Däremot smörjer jag formen innan jag lägger i äggen ;) För den som inte är van i köket efterlyser jag en beskrivning på hur du gör räkstuvningen men för mej som har vuxit upp med denna rätt och som gärna gör den en fredagskväll så får du en 5:a :) Man kan även använda sig av formfranska, det blir lättare att tärna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.