En lite annorlunda twist med krispiga rädisor och äpplen i fyllningen.
Instruktioner
- Dela gurkan längs med, skrapa ut fröna med en sked. Skiva eller strimla gurka och rädisor tunt. Strimla äpplet fint och lägg i en skål med citronsaften. Vänd runt så att strimlorna blir marinerade runtom.
- Skala räkorna och dela dem tvärsöver, men spara några till dekoration. Vänd ner de delade räkorna, gurka, rädisor och finhackad dill i skålen med äppelstrimlor.
- Vispa smetena eller créme fraiche styvt med en elvisp. Vänd ner den vispade smetanan undan för undan i räksalladen. Det ska inte vara mer smetana än att det precis binder ihop salladen. Smaka av med svartpeppar. Salt burkar inte behövas för räkorna är salta.
- Rosta brödet och bred på tunt med smör.
Fördela salladsblad och räkröra på mackorna. Toppa med dillkvistar och några hela räkor.
Publicerat den
25 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar