Instruktioner
Börja med att göra degen så den får jäsa medan ni gör resten.
Smält smöret och tillsätt mjölk och öl, låt bli fingervarmt 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, ägg, salt och mjöl.
Knåda väl med degkrokar så det blir en smidig deg.
Låt jäsa ca 45 minuter och gör fyllningen under tiden.
Skala räkorna, finriv citronskalet och pressa ur saften, skär osten i små bitar.
Lägg ost, citronskal och saft samt dill i en bunke.
Dela avokadon och skeda i köttet i bunken.
Blanda allt med degkrokar till en smet, smaka av med pepparmix.
Rör ner räkorna i smeten .
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 12 delar.
Kavla ut varje del till en ca 15-20 centimeter stor rundel.
Lägg ca 2 rågade matskedar fyllning på mitten av varje.
Vik upp kanterna och tryck ihop kanterna ordentligt så det blir som båtar.
Lägg på bakplåtar med papper och inte för tätt, 6 per plåt.
Låt jäsa i ca 15 minuter och pensla med uppvispat ägg, strö över sesam eller vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.