Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i saffran, vitlök och lime

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saffransgula räkor på ett fat blir ett vackert och friskt inslag på påskbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala räkorna (spara gärna skalen i frysen och använd dem att koka soppa eller sås på).
  2. 2. Blanda saffran, lime, vitlök, olivolja och kajennpeppar i en stor skål. Lägg i räkorna och låt stå i cirka 1 timme.
  3. 3. Smaka på räkorna och tillsätt eventuellt lite salt eller lite mer av någon krydda om det behövs. Blanda i bladpersiljan. Vänd runt räkorna en gång och lägg sedan upp dem på en tallrik eller ett fat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enAnnan 17 mars 2008

    Väldigt gott "kvällsfika" :) Vi lade upp det på en salladsbädd med halverad lime runt om och åt med ett gott surdegsbröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.