- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Saffransgula räkor på ett fat blir ett vackert och friskt inslag på påskbuffén.
Instruktioner
- 1. Skala räkorna (spara gärna skalen i frysen och använd dem att koka soppa eller sås på).
- 2. Blanda saffran, lime, vitlök, olivolja och kajennpeppar i en stor skål. Lägg i räkorna och låt stå i cirka 1 timme.
- 3. Smaka på räkorna och tillsätt eventuellt lite salt eller lite mer av någon krydda om det behövs.
Blanda i bladpersiljan.
Vänd runt räkorna en gång och lägg sedan upp dem på en tallrik eller ett fat.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott "kvällsfika" :) Vi lade upp det på en salladsbädd med halverad lime runt om och åt med ett gott surdegsbröd.