Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i vitlöksolja (Gambas al ajillo)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Typisk spansk smårätt. Använd endast råa räkor som finns att köpa djupfrysta. De är mycket lätta att skala som råa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Skiva vitlöken tunt och fräs den och chilin i oljan. När vitlöken börjar få färg är det dags att lägga i räkorna. Låt allt fräsa vidare ett par minuter. När räkorna börjar bli rosa är de färdiga. Salta och strö persilja över.
  2. Baguett eller annat vitt bröd är jättegott att suga upp oljan med. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.