Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkrisotto med lime, dill och babyspenat

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan bara säga - MUMS!!!! Den här risotton gjorde i alla fall fall varken sambon eller mig besvikna! Risotto är en favorit att beställa in på restaurang...men det känns ännu godare och lyxigare att få avnjuta sin hemmagjorda risotto :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vattnet i en tillbringare, tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och rör om (vattnet måste vara varmt så att buljongtärningarna löser upp ordentligt).
  2. Skala, dela och finhacka gullöken och vitlöken. Lägg dem i en stor kastrull.
  3. Tillsätt riset, olivoljan, smöret, saltet och vitpepparn. Fräs i ca 2 minuter.
  4. Häll i vinet, rör om och låt koka upp.
  5. Koka upp risotton på medelvärme i 20 minuter, rör om då och då samt tillsätt buljong efterhand som risotton kokar ner. OBS! Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar!
  6. Fin riv parmesanosten. Hacka dillen, dela babyspenatbladen på mitten.
  7. Skala räkorna om du har valt räkor med skal. Häll av spaden om du har valt räkor i spad. Låt frysta räkor rinna av i ett durkslag (så att inte det tinade "isvattnet" följer med till risotton) om du har valt frysta räkor.
  8. Smaka av risotton, se till att riset är genomkokt. Tillsätt eventuellt mer salt och vitpeppar och så önskas. Ta kastrullen från plattan.
  9. Dela limen och pressa saften över risotton. Rör om.
  10. Tillsätt dillen, räkorna och babyspenaten. Rör om ordentligt.
  11. Tillsätt parmesanosten och rör om (nu kommer risotton att tjockna något av osten, risotton ska vara som risgrynsgröt i konsistensen. Om risotton är för tjock går det bra att röra ner lite mer buljong för att "rätta till det").
  12. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • BlackEyedBlonde 6 augusti 2012

    Hej! Hur mycket parmesanost går åt? Står inte med bland ingredienserna :)

  • monken86 6 augusti 2012

    Hej! Tur du är uppmärksam, för att skriva upp parmesanosten hade jag totalt glömt bort att göra :) Hur mycket riven parmesanost man vill ha i är lite hur man vill ha sin risotto, då har jag konsistensen och på smaken. Konsistensen ska ju vara som en sats risgrynsgröt, men hur konsistensen är när man har kommit fram till när parmesanosten ska i kan ju variera från kock till kock, så det bästa är väl att testa sig fram :) Men jag hade i ca 1½ dl och det tycker jag vart bra! Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.