Det kan vara väldigt frustrerande att bo utomlands när man blir sugen på något gott som man äter hemma i Sverige, Räksallad har varit en av dem tills idag. Nu har jag äntligen ett supergott recept som jag har kommit fram till efter många experiment och äntligen hittat crème fraiche i affären vilket inte har varit lätt innan. Ni som bor hemma i Sverige kan ju göra det i alla fall, varför handla dyrt när man kan göra en minst lika god hemma? Otroligt gott att ha på en smörgås som frukost eller nattamacka.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Ja det är ju detta som kallas Skagenröra. Tillsätt en droppe tabasco, worchestersås, o finhackad rödlök så blir det ännu godare.
Om jag inte har helt fel sa ar val Raksallad och Skagenrora valdigt lika varandra. Skillnaden ar val att i skagenroran anvander man ofta citronsyra som kan gora stor skillnad i smaken. Jag har i i och for sig anvant crabbfisk och gurka i min Raksallad som man i normalt fall inte har. Ar det nagon som vet vad det ar som skiljer mellan Raksalladen och Skagenroran?
Jag ska pröva detta så får vi se om den passar till en Tunnbrörulle med 2 st grillade i !
Det står inget om vad man ska göra med den kvarts gurka som finns uppradad sist bland ingredienserna?
Hejsan, ja det har du helt ratt i, det har jag helt missat. Skar gurkan i tarningar och blanda i det tillsammans med dem andra ingredienserna:-)
Detta var gott. Blev lite vattnigt så jag hoppar nog över gurkan nästa gång.