Försök hitta en räksallad i affären utan tillsatser. Jag komponerade en själv, det tar bara en kvart att göra den. Recept på majonnäs finns i min kokbok.
Instruktioner
- Skala och ansa svartrötterna. Riv dem grovt och lägg dem i en stor sil.
- Koka upp lättsaltat vatten i en gryta som rymmer silen. När vattnet kokar sänk ned silen med svartrötterna och låt dem koka 3-4 minuter.
- Tag upp silen med svartrötterna och skölj dem under kallt vatten. Lägg dem sedan på hushållspapper för att rinna av.
- Hacka de väl avrunna räkorna grovt och lägg i en stor skål tillsammans med svartrötterna. Tillsätt majonnäs, gräddfil, salt och vitpeppar. Om dill önskas tillsätts den också nu. Blanda väl.
- Slå över räksalladen i en burk med lock och låt stå kallt till dagen efter innan den serveras.
- Den här räksalladen passar utmärkt som smörgåspålägg eller kanske tillbehör till grillat.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett tillägg... Om salladen känns tunn/vattnig, det kan den bli om räkorna är väldigt vattniga, så kan man tjocka till den genom att tillsätta en hårt vispad äggula.