Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med fusklax

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt smarrig soppa!! Många som smakat på soppan har trott att det har varit lax i den men tji fick dom, det är de grovt rivna morötterna som kokat med i sopppan som lurar både ögat och smaklökarna =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och lös buljongtärningarna. Riv morötterna grovt och strimla purjolöken. Lägg ner det i buljongen.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, allt UTOM räkorna (de ska i allra sist) . Låt stå å småputtra i omkring 1 timma.
  3. Häll till sist i räkor i valfri mängd (jag brukar ta en burk räkor i lag) och låt dem bli varma.
  4. Prova även att byta ut mot kräftost/skagenost och kräftstjärtar.
  5. Servera med en god äggsmörgås eller bara som den är! Ljuvlig!! =)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cittaprazama 1 maj 2010

    har testat denna och den var helt okej...MEN jag skulle inte vilja påstå att den smakade speciellt mycket lax. Jag skulle nog ta bort det ur namnet på soppan och sedan kanske den skulle med fördel kunna mixas innan tillsättning av tex. räkor och dill . Som jag upplevde den nu var smaken bra, men konsistensen en smula vattnig och den smakade ingen lax ....

  • cittaprazama 1 maj 2010

    kom just på....denna soppa smakar Ängamatsoppa, fast med räkor....typ.. =)....inget dåligt...God soppa, men absolut ingen lax...varken fusk eller riktig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.