- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God räksoppa med extra mycket räkor i.
Instruktioner
- Skala räkorna. Ställ de skalade räkorna i kylskåpet och spara räkskalen till fonden.
- Dela 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor grovt och fräs dessa tillsammans med räkskalen i en rymlig gryta.
- Tillsätt grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, tomatpuré och vatten så det täcker räkskalen. Koka i ca 10 minuter.
- Under tiden fonden kokar sätt ugnen på 225 grader och riv morötterna fint.
- Sila räkskalen i en finmaskad sil och skölj grytan.
- Fräs morötterna och tillsätt räkfonden, Låt koka upp och tillsätt grädde, fis buljongtärning och cayennepeppar och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer vatten. Vill du ha en tjockare soppa tillsätt redning.
- Under tiden soppan kokar gör vitlöksbröden. Ta smör och blanda i 2 pressade vitlöksklyftor och bred på bröden och ställ i ungen i ca 8-10 minuter.
- Häll upp den varma soppan på tallrikar och lägg rikligt med räkor i (jag delande räkorna i 3 delar men det går lika bra med hela räkor) lägg en ca 1 msk creme fraiche i varje tallrik .
Publicerat den
15 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar