Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med rivna morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God räksoppa med extra mycket räkor i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Ställ de skalade räkorna i kylskåpet och spara räkskalen till fonden.
  2. Dela 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor grovt och fräs dessa tillsammans med räkskalen i en rymlig gryta.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, tomatpuré och vatten så det täcker räkskalen. Koka i ca 10 minuter.
  4. Under tiden fonden kokar sätt ugnen på 225 grader och riv morötterna fint.
  5. Sila räkskalen i en finmaskad sil och skölj grytan.
  6. Fräs morötterna och tillsätt räkfonden, Låt koka upp och tillsätt grädde, fis buljongtärning och cayennepeppar och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer vatten. Vill du ha en tjockare soppa tillsätt redning.
  7. Under tiden soppan kokar gör vitlöksbröden. Ta smör och blanda i 2 pressade vitlöksklyftor och bred på bröden och ställ i ungen i ca 8-10 minuter.
  8. Häll upp den varma soppan på tallrikar och lägg rikligt med räkor i (jag delande räkorna i 3 delar men det går lika bra med hela räkor) lägg en ca 1 msk creme fraiche i varje tallrik .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.