- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En riktigt god smörgåstårta som passa bra på buffébordet eller som ensamrätt.
Instruktioner
- Fyllning 1:
Tärna laxfilén ganska fint.
Blanda samman den med pepparrotsvisp och crème fraiche.
- Fyllning 2:
Skala äggen och hacka dem.
Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
Blanda samman räkor ägg och majonnäs.
- Fyllning 3:
Skala äggen och hacka dem.
Blanda samman dem med stenbitsrom, majonnäs och finhackad dill.
- Jämna till brödskivorna och lägg ut tre till botten.
Bred över fyllning 1 med lax över dem.
Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
Bred fyllning 2 med räkor över brödskivorna och täck dem med tre nya brödskivor på samma ledd som den första.
Bred fyllning 3 med stenbitsrom över brödskivorna och täck dem med de sista tre brödskivorna.
Kantskär tårtan och jämna till kanterna.
Bre ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan.
Skala räkorna till garneringen.
Skiva stjärnfrukterna.
Strimla det gula på citronen och förväll strimlorna någon minut i lite vatten.
Garnera tårtan med räkorna, stenbitsrommen, citronstrimlorna och lite kryddgrönt.
Publicerat den
25 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar