Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Passar perfekt på midsommarbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills allt har blandats. Platta ut smulorna i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen för att stelna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
  3. Dela räkorna om de är stora. Blanda med rom, gräddfil, majonnäs, tomatpuré, dijonsenap och purjolök, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull, låt svalna till simmig konsistens. Blanda med lite av fyllningen, rör ner resten och häll i formen.
  5. Låt stelna i kyl 2-3 timmar. Ta loss räktårtan och lägg på ett fat. Garnera med ägg i klyftor, räkor och dill.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zizzi08 15 juli 2008

    Hade tänkt göra detta till en buffe, går den att förbereda men ej dekorera och ha i kylskåpet till dan efter tro?

  • KitKat 1 maj 2010

    Hej på dej och tack för att du delade med dej av receptet. Riktigt gott men jag hade nog för mycket tomatpure, nästa gång tar jag lite mindre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.