Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rättika och morotsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag använder en muffinsform i aliminum när jag gör den här gratängen. Det blir snygga små minigratänger och det är lätt att räkna ut antal portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala rättika och morot. Riv dom i en matberedare eller använd ett rivjärn. Skär lök och vitlök i små bitar.
  2. Häll i allt i en kastrull och tillsätt grädde och kryddor. Låt koka utan lock i ca 8 min.
  3. Fördela i formen och grädda i 225 grader i 15-20 minuter tills gratängerna har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Receptglad 22 januari 2016

    Riktigt goda och lätta att göra. Har mycket egenodlad rättika och detta var ett bra recept att använda. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.