Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rättikagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har inte hunnit prova detta än

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Vispa ihop crème fraiche, grädde, philadelphiaost och svartpeppar och ev lite salt i en bunke. Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter. Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform. Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
  2. Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter. När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv. Ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den. Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.