Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas raggmunk i långpanna

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gott och smidigt sätt att göra raggmunk i långpanna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Smörj en liten långpanna med smör. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i långpannan.
  4. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stick ner baconskivorna (eller klippta bitar) i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  6. Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • ros 16 oktober 2008

    Jag kryddade med lite grovmalen svartpeppar också

  • EMS69 24 mars 2009

    Tänkte göra raggmunkar ngn dag. Detta verkar vara ett bra recept, kommenterar senare!

  • monfo 4 maj 2009

    Gjorde misstaget att ta min vanliga långpanna så kakan blev väldigt tunn, men god, ska göra större sats nästa gång. Tog och stekte fläsk till istället för bacon som jag serverade vid sidan om.

  • wiklund73 29 september 2009

    Mycket god & enkel att göra. Hade fläsk istället för bacon.

  • gustafsanna 13 november 2009

    Det här var jättegott. Hela familjen åt. Så det här gör vi fler gånger.

  • PatriciaS 1 mars 2010

    Detta recept har jag gjort många gånger, har Ica´s kokbok. Jag brukar tillsätta rivna morötter i smeten. Barnens favorit!

  • christincarlsson 20 november 2010

    Gott!

  • Asahall 11 januari 2011

    Gott och enkelt, stekte bacon vid sidan om eftersom inte alla i familjen äter bacon. Detta kommer vi att göra om!

  • mat-ilda 18 december 2012

    Muuuuummmms med fläsk till.

  • mmarabou 11 mars 2016

    Hur stor långpanna ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.